K9 training: 3 modules

Het Twickelerveld European Detection Dog Service heeft zich met speurhondenunits gespecialiseerd en ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op gebied van opleiding en inzet van speurhonden en het optimaal benutten van de aanwezige capaciteiten in het samenspel tussen ‘mens en hond’. Zowel nationaal als internationaal heeft Het Twickelerveld een diversiteit aan ervaringen opgedaan en is het haar kennis op dit gebied blijven verbreden en innoveren.

De recente REST 2.0 accreditatie (in september 2017) is het sprekende voorbeeld van het toepassen van innovatieve technieken en methodes. De dienstverlening heeft zich door de jaren uitgebreid tot het speuren naar explosieven, verdovende middelen en specifieke geuren (bijvoorbeeld tabak, medicijnen of menselijke lucht). De onderliggende modulereeks is primair bedoeld tot het opleiden van een operationeel team van hond en geleider. Het op te leiden team moet na het volgen van onze modulereeks veilig, zelfstandig en efficiënt kunnen werken en operationeel inzetbaar zijn. Deze modulereeks, die op maat is samen te stellen en af te nemen, is tot stand gekomen in samenwerking tussen Twickelerveld Education en Twickelerveld European Detection Dog Service.

De modulereeks zal worden verzorgd door Johan Drost, K9-instructeur en aangesteld als hoofd onderwijs binnen Het Twickelerveld Education. Johan Drost is na de opleiding niet-commerciële huisdieren als trainer van zeeleeuwen en walrussen bij het zee dierenpark Dolfinarium Harderwijk gestart, waarna hij achtereenvolgens werkzaam is geweest als hondengeleider aan het Nationaal Trainingscentrum (NTC) van het Ministerie van Defensie en als instructeur en geleider bij DiagNose. Op dit moment is Johan, zoals eerder vermeld, verbonden als K9-instructeur (explosieven, verdovende middelen en FDT) en hoofd onderwijs aan Het Twickelerveld. Daarnaast is Johan in zijn vrije tijd zeer actief binnen de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV) als helper en geleider en heeft hij zich met diverse cursussen, zowel in binnen- als buitenland, bijgeschoold tot een autoriteit op het gebied van ‘het trainen van K9 detectiehonden’. 

Module-1:

Bekijk hier informatie over Module-1

Module-2

Bekijk hier meer informatie over Module-2

Module-3

Bekijk hier meer informatie over Module-3