Opleiding Bomverkenner IED

Tijdens de opleiding Bomverkenner IED wordt grondig ingegaan op professioneel zoeken naar geïmproviseerde explosieven op diverse locaties. Naast realistische praktijkoefeningen en een demonstratie met speurhonden, wordt eveneens de theoretische kant van (het zoeken naar) geïmproviseerde explosieven en de afhandeling van een melding belicht. Zo worden onder meer de verschillende zoekmethoden en relevante procedures behandeld. De opleiding Bomverkenner IED legt een solide basis voor kennis en vaardigheden op gebied van bommeldingen en een veilige afwikkeling hiervan.

De duur van de opleiding Bomverkenner IED is naar keuze drie of vijf dagen; het opleidingsprogramma is afhankelijk van het aantal cursusdagen. Voor deelnemers die reeds de drie- of vijfdaagse opleiding hebben gevolgd, bestaat een herhalingscursus van één dag.

Voor meer informatie over onze opleiding IED Bomverkenner kunt u desgewenst contact opnemen met het hoofd van de afdeling Education Johan Drost via j.drost@detectiondog.nl