Opleiding Drugs Awareness

De aanwezigheid van verdovende middelen in onze maatschappij heeft voor onze samenleving onwenselijke vormen aangenomen. Om inzicht te krijgen in de werking en het gebruik van verdovende middelen biedt Het Twickelerveld de opleiding Basic Drugs Awareness aan. Tijdens deze opleiding wordt onder meer ingegaan op de werkzaamheid van de diverse soorten verdovende middelen, het gedrag van personen die onder invloed zijn van drugs en de risico's die drugsgebruik met zich meebrengt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan herkenning van verdovende middelen in handel en komt ook relevante wetgeving aan bod.

Basis drugscursus: kennis van middelen

De cursus ‘Basis drugs: kennis van middelen’ behandelt het bestaan van verschillende middelen (drugs) en is voor diverse doelgroepen op maat samen te stellen, zowel in een klassikale opstelling als in een ‘in-company’ trainingsmodule. (deze tekst kan ook voor samenvatting (blok) homepage worden gebruikt).

Verkorte biografie Ton Snip (1959)

De instructeur, Ton Snip, is vanaf 1980 werkzaam binnen de Nationale Politie en staat binnen deze organisatie als een expert op het gebied van opiumwet gerelateerde zaken. Ton is daarnaast ruim 15 jaar verbonden geweest aan de Politieacademie en is mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een aantal ‘drugscursussen’ welke op de academie worden onderwezen. Sinds 2010 is hij bovendien actief als zelfstandig ondernemer. In deze hoedanigheid heeft hij cursussen verzorgt voor diverse overheidsonderdelen (politie, douane en hulpverlening) in diverse landen in Europe, Afrika en op net Aziatische continent.

Doelgroepen

De volgende doelgroepen hebben in het verleden deelgenomen aan de Basis drugscursus: politie, douane, private beveiligingsbedrijven, festivalorganisatie, recherchebureaus en lokale politiek (gemeentes).

Data

dinsdag 4 september 2018 (8 uur)

woensdag 12 september 2018 (8 uur)

Voor inschrijving voor één van deze cursusdagen graag contact opnemen met hoofd opleidingen Twickelerveld Education Johan Drost via j.drost@detectiondog.nl

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen een aanwezigheidscertificaat.